Volledig scherm
De gaskoepels waar het eSports House 010 in gevestigd is. © RV

Meer activiteiten in eSports House 010

Het zogeheten eSports House 010, een speelhal voor hippe computergames in de voormalige gaskoepels in Rotterdam-Feijenoord, gaat zijn aanbod uitbreiden. 

Dat is mogelijk door een bijdrage vanuit het stadsinitiatief Citylab 010 van de gemeente Rotterdam. Het eSports House begon deze zomer en is een initiatief van Wim en Nolan Noordzij en Joost Roset.

Het complex aan de Nieuwe Maas biedt na de Dutch College League straks ook onder meer de Mijndomein Masters (CS:GO), de Dutch Dota Championships (Dota 2) en de Dutch College Premier League (League of Legends). In een van de koepels zit een tv-studio van waaruit de uitzendingen voor de zender Fox Sports worden gepresenteerd.

Wim Noordzij is blij met de steun van nieuwe sponsors als Acer, Taco Bell, Axe, Mijndomein en Trust. Ook zijn Klupp Sportswear, Vertagear en VLS als leveranciers vastgelegd. Naast competities vinden in het eSports House 010 ook bootcamps plaats. In de winterstop wordt samen met Rotterdam Sport Support een proef gedaan met de Dutch E soccer League Rotterdam. Dan wordt bij zes Rotterdamse clubs Fifa 18 gespeeld. Woensdag komt de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser (sport, D66) er een kijkje nemen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam