Volledig scherm
De gaskoepels waar het eSports House 010 in gevestigd is. © RV

Meer activiteiten in eSports House 010

Het zogeheten eSports House 010, een speelhal voor hippe computergames in de voormalige gaskoepels in Rotterdam-Feijenoord, gaat zijn aanbod uitbreiden. 

Dat is mogelijk door een bijdrage vanuit het stadsinitiatief Citylab 010 van de gemeente Rotterdam. Het eSports House begon deze zomer en is een initiatief van Wim en Nolan Noordzij en Joost Roset.

Het complex aan de Nieuwe Maas biedt na de Dutch College League straks ook onder meer de Mijndomein Masters (CS:GO), de Dutch Dota Championships (Dota 2) en de Dutch College Premier League (League of Legends). In een van de koepels zit een tv-studio van waaruit de uitzendingen voor de zender Fox Sports worden gepresenteerd.

Wim Noordzij is blij met de steun van nieuwe sponsors als Acer, Taco Bell, Axe, Mijndomein en Trust. Ook zijn Klupp Sportswear, Vertagear en VLS als leveranciers vastgelegd. Naast competities vinden in het eSports House 010 ook bootcamps plaats. In de winterstop wordt samen met Rotterdam Sport Support een proef gedaan met de Dutch E soccer League Rotterdam. Dan wordt bij zes Rotterdamse clubs Fifa 18 gespeeld. Woensdag komt de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser (sport, D66) er een kijkje nemen.

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam