Volledig scherm
© RV

Meer competities in ‘gamekoepels’

De serie competities in computerspelen die sinds kort worden afgewerkt in de ‘gamehal’ in de voormalige gaskoepels in Rotterdam-Feijenoord, wordt uitgebreid. 

In het zogenoemde E sports House 010 aan de Korte Stadionweg komen ook competities als Dota2, Rocket League en E sports house Invitationals, toernooien voor Rotterdammers uit de wijken, heeft organisator Wim Noordzij laten weten. Het is de bedoeling dat dat in verschillende spelen zal gebeuren, zoals CSGO, PES of FIFA.

De gemeente Rotterdam maakte vorige week bekend dat de plannenmakers Wim en Nolan Noordzij en Joost Roset een bijdrage van 60.000 euro krijgen uit het potje van stadsinitiatieven Citylab 010. Daarmee willen ze het aanbod in de nieuwe spot aan de Nieuwe Maas groter maken.

De omgebouwde koepels, waar nu ook een tv-studio zetelt, moeten op den duur de ontmoetingsplaats voor gamers worden. Er zijn ook plannen om daar in de winterstop een voetbalcompetitie op te zetten in het populaire spel Fifa17. De eerste wedstrijd die werd gespeeld en ook op tv werd uitgezonden, was een ontmoeting in de Dutch College League.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam