Meer drinkwaterboten nodig, want de Rotterdamse haven is groter geworden

VIDEO,,Tot hoe laat lig je in de Europahaven? We komen die kant op, maar dat duurt even. Ik denk over een uur.’’ Schipper Richard van der Donk vaart sinds deze maand met z’n drinkwaterboot rond de Maasvlakte en heeft over telefoontjes van klanten niet te klagen.

Het aantal drinkwaterboten in de Rotterdamse haven is uitgebreid. Waterleverancier Evides heeft er nu vier varen. Dat komt door de aanleg van de Tweede Maasvlakte, waardoor het havengebied te uitgestrekt is geworden om dat nog met drie boten van water te voorzien. ,,We kwamen wel af en toe in het meest westelijke havengebied, maar de vraag was groter. Dit speelde al jaren, maar nu hebben Evides en Havenbedrijf de uitbreiding beklonken.’’

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam