Het uitvergrote coronavirus.
Volledig scherm
Het uitvergrote coronavirus. © Getty Images/iStockphoto

Meer nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee dan in heel Rotterdam

In de hele regio is bij 32 inwoners de afgelopen 24 uur vastgesteld dat zij besmet zijn geraakt met het coronavirus. Opvallend is dat er op Goeree-Overflakkee meer nieuwe patiënten (11) zijn bijgekomen dan in heel Rotterdam (10). Deze gemeente op de Zuid-Hollandse eilanden heeft relatief gezien de meeste besmettingen van de hele regio.

Dit blijkt uit cijfers van het RIVM. Tussen gister- en vanmiddag waren er minder positieve testen dan de afgelopen dagen. Van vrijdag op zaterdag bleken er nog 63 patiënten besmet te zijn. Onduidelijk is of het weekeinde hierbij een rol speelt. De teller staat nu op 341 besmettingen voor het hele verspreidingsgebied van het AD Rotterdams Dagblad.

In de hele regio zijn minstens tien personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Vier woonden in Nissewaard, twee op Goeree-Overflakkee, drie in de Hoeksche Waard en één in Rotterdam. Op Goeree-Overflakkee overleed een bewoner van een woonzorgcomplex. In totaal zijn er 213 mensen overleden in Nederland. GGD Zuid-Holland-Zuid bevestigt de derde dode in de Hoeksche Waard.

Goeree-Overflakkee en Albrandswaard kleuren donkergeel op de kaart van het RIVM. Dit betekent dat deze gemeenten de meeste besmettingen hebben per 100.000 inwoners.   

Testen

De regels voor het testen zijn anders dan in het begin van de crisis. Mensen die 70 jaar of ouder zijn of een zwakke gezondheid hebben, worden getest als de vrees is dat zij naar het ziekenhuis moeten. Ook patiënten in het ziekenhuis en mensen die in de zorg werken worden getest. Dit betekent dat de aantallen een minder goed beeld geven van de verspreiding van het coronavirus dan in de eerste dagen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam