Volledig scherm
Samen met Arie Kooijman van GroenLinks heeft Reshma Roopram (PvdA) de petitie getekend voor meer zekerheid voor jongvolwassenen in Barendrecht. © Jan de Groen

'Meer vaste contracten voor jongvolwassenen in Barendrecht'

PvdA en GroenLinks in Barendrecht hebben dinsdagavond een petitie van FNV Young & United ondertekend voor meer zekerheid en waardering voor jongvolwassenen. De handtekeningen werden gezet door de raadsleden Reshma Roopram (PvdA) en Arie Kooijman (GroenLinks).

FNV Young & United is een beweging van werkende jongvolwassenen die zich sterk maakt voor een zekere toekomst. Om dit te bereiken zijn ze een petitie gestart. In Barendrecht wonen ongeveer 5000 jongvolwassenen van 15 tot 25 jaar. Van de werkende jongvolwassenen hebben 6 op de 10 een flexibel contract.

,,Jongeren met flex klinkt leuk, maar dat is het niet”, zegt Bas (26) van Young & United. ,,Het is niet alleen moeilijk om een huis te kopen, maar bijvoorbeeld ook om er een te huren Verhuurders willen een stabiel inkomen. Met flex verdien je alleen de ene maand genoeg, en de andere maand heb je soms opeens geen inkomen.” 

 De bond is blij dat Barendrecht het probleem serieus gaat nemen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam