Volledig scherm
De ondertekening van de strategische samenwerking en miljoenenfinanciering van Helloprint met ABN AMRO. Links: financieel directeur Lennaert Koch van Helloprint. © Helloprint

‘Meerdere miljoenen’ voor uitbreiding van het Rotterdamse bedrijf Helloprint in Europa

Drukwerkbedrijf Helloprint breidt verder uit. De Rotterdam onderneming  heeft voor de financiering van deze groei een akkoord met ABN AMRO. De bank en het bedrijf doen geen uitspraken over bedragen, behalve dat het om ‘meerdere miljoenen euro’s’ gaat.  Met het geld wil Helloprint aan de slag in Denemarken, Zweden, Portugal, Oostenrijk en Polen.

,,Dan zijn we hard op weg met Helloprint heel Europa te coveren‘’, zegt president-directeur Hans Scheffer.  Helloprint noemt zichzelf Europa’s snelst groeiende online print-aanbieder. Helloprint verzorgt via internet allerlei soorten drukwerk voor mkb-bedrijven, zoals brochures, posters, tassen en visitekaartjes.  Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Het bedrijf heeft ook een vestiging in het Spaanse Valencia.

In 2017 werd al miljoenen gestoken in Helloprint door Bregal Unternehmenkapital, de Duitse investeringstak van de C&A-familie Brenninkmeijer samen met een durfinvesteerder. Bij een eerdere financieringsronde met andere partijen werd in 2016 al 3 miljoen euro opgehaald.

Rek

,,Na een aantal rondes investeringskapitaal door onze investeerders, is het mooi dat deze volgende grote ronde gedaan wordt door een Nederlandse bank met geloof in ons e-commerce platform model en in ons team‘’, zegt Hans Scheffer. ,,Ons platform maakt een stormachtige internationale groei door en de rek is nog lang niet uit ons model. Vandaar dat een strategische samenwerking met een bank als ABN-AMRO erg wenselijk is.‘’

In november won Helloprint de Rotterdamse Ondernemersprijs. De jury roemde de ‘indrukwekkende groei’ Helloprint is in 2013 opgericht en telt 220 werknemers. Dat aantal zal met de uitbreiding verder groeien. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam