Volledig scherm
Auto te water © Brandweer Barendrecht

Meerdere ongelukken en vertraging door gladheid op de wegen in en rond Rotterdam

De politie waarschuwt voor gladde wegen. Er zijn vanmorgen al meerdere ongelukken gebeurd, waardoor er flinke vertragingen in de ochtendspits ontstaan. Een dame belandde met haar auto in de sloot in Ridderkerk. Zij klom op het dak en kon dankzij de brandweer in veiligheid worden gebracht. 

Stadsbeheer rukte gisteravond voor het eerst met al het materieel uit en strooide over de gehele route. Desondanks zijn op diverse plaatsen in Rotterdam en omgeving ongelukken gebeurd door de gladheid. De politie Waterweg waarschuwt via Twitter dat het ook in Vlaardingen glad is. ,,Kijk echt goed uit en pas uw rijgedrag aan.’’ 


Zo staat er op de A20 file door een ongeluk bij Rotterdam-Crooswijk op de rijstrook richting Hoek van Holland. Rijkswaterstaat meldt dat de linkerrijstrook is afgesloten.

In Numansdorp en in Ridderkerk belanden auto's in het water. Volgens de veiligheidsregio was gladheid het probleem. ,,De vrouw was zelf op het dak van de auto geklommen en de brandweer heeft haar met een autoladder in veiligheid kunnen brengen. Ze had het wel behoorlijk koud, meldden de collega's’’, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Strooien

Stadsbeheer laat weten op de hoogte te zijn van de gladheid en houdt de wegen goed in de gaten. ,,Gisteren hebben we voor het eerst dit jaar een ‘volledige uitruk’ gehad, dat wil zeggen dat alle wagens zijn ingezet om preventief de volledige route te rijden. Grote straten, maar zelfs ook bruggetjes. Toch zijn er altijd plaatsen waar we niet hebben gestrooid, dus daar moeten mensen zelf strooien en opletten. Dan kan het plaatselijk heel glad zijn’’, aldus Brigitte Moratis van Stadsbeheer.

Er zijn bij de dienst meerdere meldingen binnengekomen van zowel gladheid als ongelukken. ,,Er zijn meerdere mensen onderuit gegaan. Het is voor veel mensen weer even wennen’’, aldus Moratis. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam