Volledig scherm
De autowasserij wordt gigantisch. © hello carwash

Megacarwash strijkt neer in Capelse wijk Fascinatio; eigenaar verwacht geen overlast voor omwonenden

Er komt een megacarwash in de Capelse wijk Fascinatio. De bouw is begonnen op het terrein aan de Barckalaan. Het nieuwe bedrijf - met de naam Hello Carwash - gaat zo’n 4000 vierkante meter beslaan.

Ondernemers Theo Heikamp en Jeroen Visser van Dico Carwash kunnen niet wachten tot hun nieuwe bedrijf uit de grond is gestampt. Naar verwachting is de carwash vanaf januari klaar om duizenden auto's een schrobbeurt te geven. Zowel van binnen als van buiten.

Quote

Als er twintig auto's staan te wachten op een beurt, zie je die niet omdat ze allemaal in het pand staan.

Er wordt gezegd dat Hello Carwash in Capelle aan den IJssel de grootste carwash van Europa wordt. Of dat zo is, kan ondernemer Visser niet bevestigen. ,,Maar het wordt wel uniek dat we in een keer zo'n groot pand neerzetten. Vaak zie je dat een carwash uit meerdere panden bestaat en er steeds bij wordt gebouwd.”

Het bedrijf Dico is vooral gespecialiseerd in het aanleggen van een carwash voor andere bedrijven. Daarom wordt het pand in Capelle ook een showroom. Ook het hoofdkantoor verplaatst van Beuningen naar Capelle. ,,Maar daarnaast kunnen mensen uiteraard bij ons terecht voor de schoonmaak. Dat begint bij 9,50 euro.”

Gemak

Volgens Visser wordt de autowasserij een denderend succes en zal het niet lang duren voor het bedrijf in de top vijf van Nederland staat. ,,Door het serviceniveau en de gemak en snelheid waarmee we werken. En natuurlijk de locatie, daarom hebben we er ook voor gekozen. Vanuit Rotterdam, Capelle en andere omliggende plaatsen ben je er zo.”

De eigenaar verwacht niet dat omwonenden last zullen krijgen van de gigantische wasserette. ,,Alles gebeurt bij ons binnen. Zelfs de wachtrijen staan binnen. Als er twintig auto's staan te wachten op een beurt, zie je die niet omdat ze allemaal in het pand staan.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (44%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (36%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
4277 stemmen