Supporters werken bij de Kuip aan het megadoek.
Volledig scherm
Supporters werken bij de Kuip aan het megadoek. © FSV de Feijenoorder

Megadoek Feyenoordsupporters moet maandag pronken in de stad

Het moet een oogverblindend tafereel worden: een enorm doek met het wapen van Rotterdam (Sterker door Strijd), maandag te zien op een prominente plek in hartje stad. De supportersvereniging FSV De Feijenoorder werkt bij de Kuip met man en macht om het 35 bij 40 meter grote kunstwerk, in 2015 al eens gebruikt, klaar te stomen voor de huldiging.

Volledig scherm
© FSV de Feijenoorder

In principe worden dit soort oogverblindende uitingen maar één keer gebruikt. ,,Maar dit doek was zo mooi, zo speciaal, dat we ‘m hebben bewaard. We wilden er graag nog een keer wat mee doen’’, zegt woordvoerder Eduard Cachet. Oorspronkelijk was de schildering nog groter: 100 bij 60 meter. ,,Er moet dus een stukje van af. We zijn er destijds 6 maanden mee bezig geweest. Het basismateriaal kostte 10.000 euro.’’

Het wordt dé huldeblijk van de Feyenoordsupporters aan hun geliefde Rotterdam waar – bij goed resultaat op Woudestein – het kampioensfeest zondag al zal losbarsten. Voor maandag staat dan de huldiging op de Coolsingel op het programma. ,,Maar dan moet ie er al hangen’’, aldus Cachet.

Volledig scherm
© FSV de Feijenoorder
Volledig scherm
© FSV de Feijenoorder
Het origineel.
Volledig scherm
Het origineel. © FR12
  1. LIVE | Coronabijter ‘supersnel’ voor de rechter
    PREMIUM

    LIVE | Coronabij­ter ‘supersnel’ voor de rechter

    Dinsdagavond aangehouden na het bijten van een politieagent en vanmiddag al tegenover de rechtbank. Het Openbaar Ministerie gebruikt het supersnelrecht om verdachten van corona-gerelateerde misdrijven zo snel mogelijk te vervolgen. Daarom zit de 30-jarige Rotterdammer die in de Bellamystraat in Rotterdam-Spangen zijn tanden zette in de arm van een diender, twee dagen na het incident al in de verdachtenbank. Verslaggever Sander Sonnemans twittert live mee over de zaak. Zijn tweets staan onderaan dit artikel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam