Pioneering Spirit.
Volledig scherm
Pioneering Spirit. © All Seas

Megaschip Pioneering Spirit weer even in Rotterdam

De Pioneering Spirit is vanaf morgen weer te zien in Rotterdam. 's Werelds grootste werkschip keert terug van een project in de Baltische Zee en bereidt zich hier voor op een nieuwe klus op de Noordzee.

De Pioneering Spirit van offshorebedrijf Allseas is 382 meter lang en 124 meter breed en heeft daarmee een oppervlakte van acht voetbalvelden. De bouw kostte 2,6 miljard euro. De gigant ligt in Rotterdam in de Prinses Alexiahaven, bij de Tweede Maasvlakte. Dat is de thuishaven van het schip. Hier slaat het proviand in en past het z’n materieel aan.

De afgelopen maanden was het schip druk met pijpen leggen op de bodem van de Baltische Zee voor het project Nord Stream 2, een pijpleiding die Russisch gas naar Duitsland transporteert. Nu gaat het een platform tillen op de Noordzee bij Zweden, om daarna weer terug te keren naar de Baltische Zee.

Futureland, het informatiecentrum van de Rotterdamse haven op de Maasvlakte, organiseert rondvaarten. Die trekken veel publiek als de Pioneering Spirit er ligt. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam