Meisje (16) doodgeschoten op Designcollege in Rotterdam-West: verdachte (31) aangehouden

Update/VIDEOIn het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam-West is een 16-jarige leerling doodgeschoten. De politie heeft een 31-jarige Rotterdammer aangehouden aan de Bergselaan in Rotterdam-Noord. De familie van het meisje is geïnformeerd en wordt opgevangen.

Het dode meisje ligt binnen in de school op de begane grond in de inpandige fietsenstalling, aan de achterkant van de school. De politie meldt dat het meisje en de verdachte bekenden van elkaar zijn. Volgens leerlingen hadden ze een relatie met elkaar. 

De 14-jarige leerling Nezdet was als een van de eersten bij het lichaam . ,,Ik dacht  eerst dat ze was gevallen of dat ze was geslagen. Pas later zag ik dat ze was beschoten. Ze lag op haar buik.‘’  Pas later dringt tot hem door wat er is gebeurd. ,,Het is niet niks om iemand dood te zien liggen.‘’ 

Een vriend van het slachtoffer voegt daar aan toe dat de verdachte, de 31-jarige Bekir E., de ex-vriend was van het slachtoffer. ,,Ze hadden een relatie die na een tijdje niet meer goed ging. Ze wilde geen contact meer met hem en had hem op alles geblokkeerd. Hij wilde dat niet toestaan, dus hij ging de hele tijd er achteraan jagen. En toen gebeurde dit.”

Het incident gebeurde om 13.00 uur in de Rotterdamse middelbare school. De politie doet momenteel onderzoek binnen de schoolhekken. Volgens getuigen zou er zeven tot acht keer zijn geschoten. De aanleiding van de schietpartij is nog onduidelijk. Het slachtoffer en de verdachte komen allebei uit Rotterdam. 

Het gebouw is uitgerust met camerabeveiliging. Volgens Marc Otto, de bestuurder van de koepel waar de school bij hoort, hebben verschillende leerlingen het zien gebeuren. ,,Zij worden nu opgevangen in de school, door ons en door medewerkers van Slachtofferhulp. Hetzelfde geldt voor schoolmedewerkers die getuige zijn geweest. De leerlingen die vandaag geen getuige zijn geweest, zijn inmiddels verzocht naar huis te gaan. De kinderen die het drama hebben zien gebeuren, mogen straks worden opgehaald door hun ouders. 

Een deel van de straat is afgezet voor al het verkeer.

De politie heeft een verdachte aangehouden.
Volledig scherm
De politie heeft een verdachte aangehouden. © MediaTV

Zwarte auto

De auto - een zwarte Opel -  van de verdachte is aangetroffen aan de Bergselaan op de hoek van de Vrijenbansestraat in Rotterdam-Noord. De politie heeft de straat afgezet. De auto heeft schade aan de voorkant. Omwonenden zagen veel politie in de straat. 

Het Rotterdamse Designcollege is een vmbo-school die tot voor kort Carré College heette. Er worden studierichtingen als Haardesign, Fotografie, Groene vormgeving en Styling aangeboden. 

In 2015 viel ook een dode in de Essenburgstraat bij een schietpartij. De 27-jarige Mohammed kwam om het leven nadat er over en weer geschoten werd met mitrailleurs.

De lege auto van de verdachte voor een café op de Vrijenbansestraat.
Volledig scherm
De lege auto van de verdachte voor een café op de Vrijenbansestraat. © AD
In het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam heeft een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden.
Volledig scherm
In het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam heeft een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden. © MediaTV
In het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam heeft een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden.
Volledig scherm
In het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam heeft een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden. © MediaTV

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam