Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Meisje (16) verkracht en ontvoerd: cel en tbs

Het gerechtshof in Den Haag heeft de 37-jarige R.S. uit Rotterdam in hoger beroep veroordeeld vanwege de ontvoering en verkrachting van een minderjarig meisje. De man heeft een gevangenisstraf van vijf jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen.

De man wachtte in november 2015 in Rotterdam het toen 16-jarige slachtoffer na afloop van haar werk op en nam haar onder bedreiging van een pistool mee in zijn auto naar zijn huis. Daar werd ze vastgebonden en kreeg ze een drankje toegediend waar ze slaperig van werd. De bewuste nacht werd het meisje meerdere malen verkracht. De volgende ochtend werd ze in de buurt van haar huis uit de auto gezet.

Het meisje heeft verklaard dat ze de verdachte niet kende. Dat zij en de verdachte een geheime relatie hadden en dat alles vrijwillig gebeurde, zoals de verdachte verklaarde, vindt het hof niet aannemelijk.

De verdachte weigerde mee te werken aan een psychologisch en psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Het hof heeft vastgesteld dat de verdachte lijdt aan een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens.

Onverantwoord

Gelet op de ernst van het feit en het gevaar voor herhaling, heeft het hof naast de gevangenisstraf ook de maatregel tbs met dwangverpleging opgelegd. Het hof vindt het onverantwoord om de verdachte onbehandeld terug te laten keren in de maatschappij.

De Rotterdamse rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van zeven jaar, zonder tbs.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam