Volledig scherm
Het Schouwburgplein in Rotterdam. © ANP

Meisjes (14 en 15) melden zich voor mishandeling lesbisch stel

Twee Rotterdamse meisjes van 14 en 15 jaar oud hebben zich vandaag bij de politie gemeld voor de mishandeling van een lesbisch stel op het Schouwburgplein in Rotterdam. 

De mishandeling van het 18-jarige slachtoffer vond plaats op dinsdagavond, een week geleden. 

Een dag later hebben zij ook nog een ander meisje mishandeld. Dit slachtoffer stapte naar de politie nadat zij gelezen had over het belagen van het lesbische stel. Bij deze aanval was geen sprake van enige relatie met de geaardheid van het slachtoffer.  

Meer getuigen hebben zich gemeld bij de politie, omdat zij die dinsdag en woensdag ook last hadden van het provocerende groepje jongeren. Zij kregen het idee dat het groepje zin had om te knokken. 

De politie doet verder onderzoek naar beide incidenten en sluit meer aanhoudingen niet uit. Zo wordt nog gezocht naar een jonge jongen die het slachtoffer op het Schouwburgplein een schop zou hebben gegeven. De twee meisjes worden verhoord. 

Rotterdamse homojongeren houden vanmiddag om 17.30 uur een actie op het Schouwburgplein in het Rotterdamse centrum om duidelijk te maken dat ‘je gewoon hand in hand moeten kunnen lopen in onze stad’. Bij het stille protest gaan ze hand in hand staan. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
26132 stemmen