Zeker twee autobezitters beleefden een baaldag door de storm.
Volledig scherm
Zeker twee autobezitters beleefden een baaldag door de storm. © Politie

Meldingen over stormschade blijven binnenstromen, veel omgewaaide bomen door zware windstoten

UpdateVoor het derde weekend op rij waait het flink in onze regio. Vanwege de harde windstoten komen er veel meldingen van stormschade binnen bij de Veiligheidsregio. Volgens een woordvoerder gaat het nu nog niet om ernstige incidenten, maar wel om omgevallen bomen of loszittende dakpannen.

Twee autobezitters beleefden een baaldag door de storm. Ze hadden hun vehikel bij het winkelcentrum Zuidplein op Rotterdam-Zuid geparkeerd, toen een boom omwaaide en in de lengterichting terechtkwam op de daken van hun wagens. De gemeentelijke dienst Stadsbeheer rukte meteen uit om de boom in stukken te zagen. 

Ook een auto aan de Indische Tuin in Rotterdam-IJsselmonde werd 'slachtoffer’ van dit gure weer. Een boom viel namelijk op de wagen, maar niemand raakte gewond. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving bleef het gloednieuw depot van hetMuseum Boijmans van Beuningen ongeschonden. ,,Er is totaal geen schade of wat dan ook,’’ benadrukt een woordvoerder.

Tekst gaat verder onder de foto.

Veel stormschade vandaag in de regio Rotterdam, zoals hier aan de Breestraat in Westmaas.
Volledig scherm
Veel stormschade vandaag in de regio Rotterdam, zoals hier aan de Breestraat in Westmaas. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Een van de eerste omgewaaide bomen was vandaag in ieder geval in Maassluis. De boom versperde de Westlandseweg, waardoor deze tijdelijk was afgesloten. Een andere boom aan de weg werd uit voorzorg weggehaald. Ook werd in dezelfde stad een geparkeerde auto van zijn plek geblazen.

Tekst gaat verder onder tweets.

Een omgewaaide boom trekt veel bekijks aan de Rotterdamse Westerkade.
Volledig scherm
Een omgewaaide boom trekt veel bekijks aan de Rotterdamse Westerkade. © MediaTV

Nog meer bomen

Aan de Rijnstraat in Barendrecht ligt eveneens een omgevallen boom op de weg. De brandweer is ter plaatse om de boel op te ruimen. Ook een lichtmast bij Tennisvereniging Smitshoek moest het ontzien en kan er voorlopig niet op die baan worden getennist.

Op Voorne-Putten is de storm behoorlijk merkbaar. Zo blokkeert een omgevallen boom de Schiekampsingel in Spijkenisse en komen de dakplaten van een tankstation aan de Tramdijk naar beneden.

Toch zijn er nog liefhebbers die met dit weer richting het strand trekken. Zo ook boswachter Jan de Roon, die op het strand van Rockanje tegen de wind in moet hangen. Ook in Zuid-Beijerland zorgt de storm ervoor dat de golven flink tegen de Kaai stoten. Ook op meerdere plekken in de Hoeksche Waardse regio, waaronder in de Breestraat in Westmaas, zijn bomen omgevallen.

Tekst gaat verder onder tweets.

Veiligheid

FutureLand op de Maasvlakte in Rotterdam heeft besloten om de FutureLand Ferry vandaag uit de vaart te halen. Vanwege de harde wind is het niet veilig om hiermee op het water te gaan. De FutureLand Express blijft vooralsnog rijden.

Weerman Ed Aldus laat op Twitter weten dat deze storm heftiger is dan de twee voorgaande stormen. Zo kreeg Rotterdam The Hague Airport te maken met een zeer zware windstoot van 100 kilometer per uur.

Behalve overlast door de zware windstoten die over onze regio trekken, is ook de regenval een boosdoener geweest. Zo is een deel van het tunneltje bij de 's-Gravelandseweg in Schiedam ondergelopen. Dit stuk is tijdelijk dicht.

Aan de bak

Waar menigeen vandaag binnen zal blijven, zijn er natuurlijk ook nog harde werkers die ‘gewoon’ doorgaan met hun baan. Neem zo de roeiers in de Rotterdamse haven, die de schepen vast- en losmaken. Zij gaan zonder treuzelen verder met hun werk, omdat het blijkbaar ook weer niet zó hard waait dat ze het werk moeten neerleggen.

Bij de jachthaven van de Veerhaven in Rotterdam had de patrouilleboot van het Havenbedrijf het druk met verschillende weggewaaide objecten uit het water te vissen. Zo waren er meerdere terrasafscheidingen in het water terechtgekomen.

Roeiers aan het werk in de Rotterdamse haven.
Volledig scherm
Roeiers aan het werk in de Rotterdamse haven. © Erik de Neef
De patrouilleboot van het Havenbedrijf haalt een weggewaaide terrasafscheiding uit het water.
Volledig scherm
De patrouilleboot van het Havenbedrijf haalt een weggewaaide terrasafscheiding uit het water. © MediaTV
  1. Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    In een woning aan de ’s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel is vanmiddag rond 15.00 uur een grote, uitslaande brand uitgebroken. De vlammen sloegen lange tijd uit het rieten dak van de woning. De brandweer probeerde met man en macht het vuur te blussen. Pas rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Momenteel worden er nog laatste werkzaamheden door de brandweer uitgevoerd. De woning is zwaar beschadigd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam