De Stena Hollandica. In ieder geval een deel van de Chinezen die in Rotterdam-Zuid waren ingerekend, wisten alsnog met dit schip Engeland te bereiken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stena Hollandica. In ieder geval een deel van de Chinezen die in Rotterdam-Zuid waren ingerekend, wisten alsnog met dit schip Engeland te bereiken. © ANP

Mensensmokkelaars gebruiken Rotterdam-Zuid als tussenstop: ‘Help, er zitten twintig Chinezen bij de buren’

Tegen een 43-jarige Rotterdammer en een 47-jarige inwoner van Barneveld is respectievelijk 34 en 40 maanden celstraf geëist omdat ze Chinese illegalen zouden hebben gehuisvest in Rotterdam-Zuid.

Het was een komen en gaan van auto’s met Franse kentekens op de Geitenkamp, een straat in Rotterdam-Vreewijk. Er stapten steeds Aziatische mensen uit. Een vrouw -ook Aziatisch - leidde ze naar een huis. Een man stond op de uitkijk. Het bleef niet onopgemerkt, want een buurvrouw klaagt over herrie en belt de politie dat ‘er bij de buren twintig Chinezen zitten’. De volgende dag halen de agenten een groep van 18 Chinezen uit een woning in Rotterdam-Zuid. Niet aan de Geitenkamp, overigens, maar op Colosseumweg.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam