Messy met de revolver die hij met zijn magneet opviste.
Volledig scherm
PREMIUM
Messy met de revolver die hij met zijn magneet opviste. © Jolanda Nooyen

Messy (11) vist revolver uit 1933 op: ‘Hoopte er stiekem altijd al een beetje op’

Toen de 11-jarige magneetvisser Messy Nooyen zondag met zijn magneet langs de Aelbrechtskade in Rotterdam stond, had hij ineens goed beet: ,,Ik gooide hem er in, en toen had ik er ineens een wapen aan zitten.”

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. ‘Groningse toestanden’ door boortoren in Nesselande? Nee, zegt Eneco, installatie geeft nauwelijks trillingen

  ‘Groningse toestanden’ door boortoren in Nesselande? Nee, zegt Eneco, installa­tie geeft nauwelijks trillingen

  In Rotterdam-Nesselande wordt gevreesd voor ‘Groningse toestanden’, nu Eneco een boortoren in de wijk plaatst. Daarmee wil het energiebedrijf onderzoeken of de grond geschikt is voor de opslag van warmte. Volgens Eneco is er geen reden om nerveus te worden. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd via een bewonersbrief en een online-sessie is al gepland, zegt woordvoerder Niels Stet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam