Met dit pakket moeten studenten nóg bewuster worden van het coronavirus

Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte gisteren het eerste ‘studentenhuispakket’ uit. Vijfhonderd Rotterdamse studentenhuizen krijgen zo'n pakket - dat vol zit met mondkapjes, handgel en een poster met richtlijnen - om voor meer bewustzijn van het coronavirus en de maatregelen te zorgen. 

 1. Nacht vol schietgeweld in Rotterdam: woning ouder echtpaar onder vuur genomen, mogelijk vergissing
  UPDATE

  Nacht vol schietge­weld in Rotterdam: woning ouder echtpaar onder vuur genomen, mogelijk vergissing

  De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden na een schietincident op de Rose-Spoorstraat in Rotterdam-Zuid. Rond 01.50 uur werd in deze straat geschoten op een auto. De inzittende bleef ongedeerd. Ook werd een woning van een ouder echtpaar aan de Vuurplaat onder vuur genomen en moesten agenten waarschuwingsschoten lossen in het Roel Langerakpark.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam