Met ‘militaire planning’ loopt Depot Boijmans vol met 151.000 kunstobjecten: ‘Deze verhuizing is next-level’

VIDEOEen mijlpaal die met een militaire planning wordt geslagen. Zo omschrijft directeur Sjarel Ex van Museum Boijmans Van Beuningen de start vandaag van een enorme verhuisoperatie. Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld loopt de komende maanden vol kunst. Vanaf 6 november kunnen de eerste bezoekers een kijkje komen nemen. Op 29 juli start de online kaartverkoop.

 1. Waarom duurt de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen zo lang? (En nóg vier prangende vragen)
  PREMIUM

  Waarom duurt de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen zo lang? (En nóg vier prangende vragen)

  De grootscheepse renovatie en vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam gaat al jaren gepaard met problemen en gehakketak. De heropening van het museum is pas voorzien in 2028 en de renovatie duurt daarmee bijna net zo lang als die van het Rijksmuseum in Amsterdam. Bovendien is nog steeds niet duidelijk wat het eindresultaat wordt. Vijf vragen over het kruispunt waarop Boijmans Van Beuningen dit jaar staat.
 2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam