Volledig scherm
PREMIUM
Marianne Ploegmakers - bedenker van de app - ziet in de stad de perfecte plek om te sporten. © Frank de Roo

Met nieuwe app verandert stad in één groot sportterrein

Met de nieuwe app Fit Happens 010 verandert Rotterdam in één groot sportterrein. De schommel in de speeltuin, het bankje aan de Maas, de fietsbeugel, in de ogen van de gebruiker zullen ze nooit meer hetzelfde zijn.

Die schommel in de speeltuin? Die is eigenlijk een fitnessapparaat waarmee je de hamstring kunt trainen. En dat bankje halverwege de Rijnhavenbrug? Ja, daar kun je op zitten, maar je kunt er ook de armspieren mee wakker schudden. Tenminste in de ogen van Marianne Ploegmakers, de bedenker van de app Fit Happens 010. En zij hoopt dat gebruikers met de app ook de eindeloze mogelijkheden van de stad als groot sportterrein ontdekken.

Want natuurlijk kan de sportieveling die in de buitenlucht wil trainen, hardlopen in het Kralingse Bos of langs de Nieuwe Maas. Maar het is eigenlijk beter om het lopen af te wisselen met oefeningen, zo stelt de personal trainer. ,,Rennen is goed voor de conditie, maar ook eenzijdig qua belasting. Het is goed om het hele lichaam mee te pakken tijdens het sporten. En oefeningen doen is ook leuk voor de afwisseling.''

Overal in de stad, in de parken maar zeker ook in de binnenstad, zijn tal van plekken die uitnodigen tot het doen van oefeningen. Voor de goede kijker tenminste. En daarbij helpt dus de gratis app, die is ontwikkeld met 50.000 euro uit de pot van het Rotterdamse stadsinitiatief Citylab 010.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam