Volledig scherm
PREMIUM
Jermaine Illidge (rode broek) en de andere leden van de brassband Dreamteam Showtime zijn druk bezig met de repetities voor Battle of Drums. © Sanne Donders

'Met onze brassband erbij is het altijd feest'

ZomercarnavalDreamteam Showtime heeft maar één passie: muziek maken. Dat kunnen ze zo goed dat zelfs ouderen uit hun rolstoel klimmen en studenten de polonaise dansen. Morgen doet de brassband mee aan Battle of Drums. Een droom die uitkomt.

Quote

Ouderen probeerden uit hun rolstoel te klimmen terwijl ze amper konden lopen

Jermaine Illidge

Kippenvel, dat is wat Jermaine Illidge (27) kreeg toen hij voor het eerst een brassband zag en hoorde spelen. Dat was tijdens het jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam, ongeveer zestien jaar geleden. Jermaine, toen nog een jongen, zag hoe het publiek één werd door de vrolijke, Caribische muziek. Toen wist hij het zeker: dat wil ik ook.

Na jaren in brassbands te hebben gespeeld, richtte Jermaine vijf jaar geleden Dreamteam Showtime op. In het begin bestond de groep alleen uit vrienden uit Rotterdam-Zuid met een passie voor muziek, maar al snel sloten steeds meer mensen zich aan. Nu reizen ze door het hele land om op te treden op festivals, studentenfeesten, bruiloften en zelfs in wooncomplexen voor ouderen.

,,Je komt als brassband soms op de raarste plekken'', zegt Jermaine lachend, die als dirigent de leiding heeft over Dreamteam Showtime. ,,Maar waar we ook optreden, er wordt altijd gedanst, mensen doen de limbo of de polonaise en klappen in hun handen. Met ons erbij is het altijd feest."

Dat is ook precies de taak van een brassband: vreugde brengen. Een tijdje geleden trad het gezelschap op in het Rotterdamse wooncomplex de Leeuwenhoek. De ouderen, sommigen waren zelfs blind of doof, waren razend enthousiast. Zo enthousiast zelfs dat de brassband langzamer moest spelen en uiteindelijk het optreden vroegtijdig moest afbreken. ,,Ouderen probeerden uit hun rolstoel te klimmen terwijl ze amper konden lopen. Ze wilden zo graag dansen'', vertelt Jermaine, die ook workshops op scholen geeft.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
5943 stemmen