Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ADN Beeldredactie

Metro rijdt een uur langer

De RET begint morgen met de proef met een weekendmetro die één uur langer rijdt. De weekendmetro rijdt op alle lijnen, maar op metrolijn E wel een ingekort traject. Daar gaan de rijtuigen niet verder dan Slinge en Pijnacker Zuid. De proef duurt een jaar.

Met deze proef geeft de RET gehoor aan de behoefte van veel reizigers om na de film- of een theatervoorstelling thuis te komen zonder te hoeven haasten om de laatste metro te halen, zegt RET-directeur Maurice Unck. ,,Na de zomer maken we de balans op.”

In de nieuwjaarsnacht rijdt de metro sowieso langer. Tussen zondagavond 22.00 uur en maandagmorgen 2.00 uur kunnen mensen er gratis mee naar Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug in Rotterdam. 

De vertrektijden van de laatste weekendmetro zijn hier te vinden.

  1. Jong en verder na overlijden ouder(s)? Deze Rotterdamse schreef er een boek over
    PREMIUM

    Jong en verder na overlijden ouder(s)? Deze Rotterdam­se schreef er een boek over

    Het idee om een boek te schrijven over rouw van jongeren na de dood van een ouder had de Rotterdamse Ameline Ansu (32) al jaren. ,,De kiem is gelegd in de tijd dat in mijn vriendinnengroep drie jaar achter elkaar een moeder overleed, telkens in december. Mijn moeder was de tweede, ik was toen 23.’’ Het plan bleef liggen, tot medio 2018. Toen begon ze te schrijven aan Van harte gecondoleerd, vanaf 3 februari ligt het in de boekwinkel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam