Volledig scherm
Als reizigers straks het metrostation uitlopen, staan ze meteen op het strand. © Gemeente Rotterdam

Metro rijdt straks in Hoek van Holland tot op het strand

Het strand van Hoek van Holland krijgt als eerste badplaats in Nederland een metrostation dat direct aan de boulevard ligt. Bezoekers kunnen straks meteen vanuit de metro met hun surfplank het strand oplopen. Ondernemers op het Rotterdamse strand zijn bereid om hier flink aan mee te betalen.

Volledig scherm
© Gemeente Rotterdam

Aanvankelijk zou het nieuwe eindstation van de nieuwe Hoekse Lijn -een lightrailverbinding tussen Rotterdam Beurs en Hoek van Holland- een stuk verder komen te liggen, tweehonderd meter meer landinwaarts bij de parkeerplaats. Daar zouden ook allerlei nieuwe voorzieningen komen. Nu dat bouwplan niet doorgaat, wil de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg de lijn doortrekken tot op het strand. Hij hoopt de badplaats hiermee een flinke impuls te geven.

De verwachting is dat het nieuwe station in 2017 veel extra bezoekers naar het strand zal trekken. Hiervoor is wel 5 miljoen extra nodig, bovenop de 319 miljoen die eerder werd vrijgemaakt voor de bouw van de Hoekse Lijn. Ondernemers zijn in ieder geval enthousiast en willen 1,5 miljoen euro bijdragen aan het verlengen van de metrolijn. De rest van het bedrag hoopt Langenberg onder meer van de Metropoolregio te krijgen. Ook Rotterdam zelf gaat flink investeren in de verbinding.

Volledig scherm
© Gemeente Rotterdam

In samenwerking met indebuurt Rotterdam