Metro rijdt voor het eerst naar Hoek van Holland

VideoRijdt de metro nou al door Waterweg? Is-ie al klaar dan? Nou...dat nog niet, maar de Hoekse Lijn werd vanmiddag wel even getest. 

De nieuwe metro op de lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland rijdt met zeer lage snelheden, zo'n 20 tot 40 km per uur, van het nieuwe station Maassluis Steendijkpolder naar Hoek van Holland. Kabels liggen langs het spoor en wissels worden nog handmatig omgezet, maar hij rijdt.

Verwacht wordt dat de metro rond februari ook echt in gebruik wordt genomen. 

Volledig scherm
Eerste testrit van de metro over de Hoekse Lijn © AD
Volledig scherm
Er wordt nog gewerkt aan de lijn. © AD
 1. Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied Logo AD+
  Commentaar

  Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied

  Wie op deze plek een somber verhaal verwacht over de Rotterdamse haven en de uit zicht rakende milieudoelen, die heeft het mis. Natuurlijk is het cynisch dat de fossiele hoofdstad van West-Europa een klimaatcentrum van de Verenigde Naties mag huisvesten en het klopt dat de daden van de bedrijven ver achterblijven bij de woorden die zij wijden aan groene ambities. Dat is geen reden om te sippen over de haven. Die redt zich wel.
 2. Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

  Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

  De tweede aflevering van de politieserie Flikken Rotterdam die vanavond is uitgezonden, is gebaseerd op twee waargebeurde misdrijven: de geruchtmakende moord op Farida Zargar (21) uit Spijkenisse in 2010 en een bizarre fraudezaak die Rotterdammer Steven Rijsdijk (28) in 2013 het leven kostte. Het scenario is geschreven door Vlaardinger Raymond Kolsteren, de politieman die destijds bij de onderzoeken betrokken was.