Miljardairsjacht trekt veel bekijks in Rotterdamse haven

VideoRotterdam heeft sinds vanmorgen bezoek van een bijzonder miljardairsjacht. Het schip met de naam 'A' ligt aan de Holland Amerikakade en trekt daar veel bekijks.

Volledig scherm
Cutterzuiger Helios van Boskalis vaart langs het jacht op weg naar Alblasserdam. © AD

Het gaat om het 120 meter lange jacht 'A' van de Russische miljardair Andrey Melnichenko. Het schip heeft veel weg van een onderzeeër en is ontworpen door de bekende Franse designer Philippe Starck. Aan boord is plaats voor 14 personen.

Het schip ligt aan de Holland Amerikakade, omdat het te groot is voor de normale jachthaven, zegt een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam. ,,Het ligt er om te bevoorraden en wie weet brengt de eigenaar nog een bezoek aan Rotterdam. Het is vergelijkbaar met een jacht dat een bezoek brengt aan Saint-Tropez.''

Luxe
De Amerikaanse krant The Wall Street Journal maakte in 2010 een filmreportage op het meer dan 250 miljoen euro kostende schip. Behalve drie zwembaden (waarvan één met een glazen bodem), heeft het motorjacht onder meer een helikopterplatform. De zes gastvertrekken zijn voorzien van jaccuzzi's. 

Melnichenko zou zijn fortuin hebben vergaard in de energie en financiële sector. Hij staat in 2016 op de 139ste plek in de lijst van rijkste mensen ter wereld van Forbes met een geschat vermogen van 11,1 miljard dollar.

Volledig scherm
Het jacht ligt aan de Holland Amerikakade. Passagiers van de Spido zitten eerste rang. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
4592 stemmen