Volledig scherm
PREMIUM
Hoewel Thuisbezorgd marktleider is, timmert het Britse bedrijf Deliveroo sinds 2016 hard aan de weg om haar positie op de Nederlandse markt te vergroten. © ANP

Miljoenen euro's extra omzet restaurants dankzij fietsbezorgers Deliveroo

Deliveroo zorgde het afgelopen jaar in Rotterdam voor 5,1 miljoen euro aan extra omzet voor de 255 aangesloten restaurants. Ook levert de bezorgservice 256 extra banen op in de Maasstad. Dat blijkt uit cijfers van economisch onderzoeksbureau Capital Economics.

Hoewel Thuisbezorgd marktleider is, timmert het Britse bedrijf Deliveroo sinds 2016 hard aan de weg om haar positie op de Nederlandse markt te vergroten. ,,We zijn nu in 14 steden actief, werken met 3500 bezorgers en 2000 restaurants’’, zegt directeur Stijn Verstijnen van Deliveroo Nederland.

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9117 stemmen