Volledig scherm
© john de pater

Miljoenen extra voor opknappen scholen

Het college van Rotterdam maakt nog dit jaar 60 miljoen euro extra vrij voor het opknappen of bouwen van schoolgebouwen. Daarmee wordt een nieuwe stap gezet in de mega-opdracht tot het aanpakken van 146 verouderde scholen à 500 miljoen euro.

Het stadsbestuur heeft deze taak bestempeld tot één van de prioriteiten van de collegeperiode die volgend jaar afloopt. Er was al 200 miljoen euro voor gereserveerd en daarmee is het een van de grootste investeringsposten. Nu komt daar dus nog een schepje bovenop.

Met dit nieuwe geld kan een derde groep scholen beginnen aan de eerste voorbereidingen. Dat betekent echter niet dat zij dit schooljaar al een opknapbeurt of nieuw gebouw kunnen verwachten. Zelfs de scholen uit de eerste en tweede groep kunnen dat nog niet. Deze opdracht neemt jaren in beslag en duurt ook langer dacht verwacht.

Het kan ook duurder dan verwacht uitvallen. Nu al moet er 19 miljoen euro extra worden uitgegeven aan de bouw van slechts drie scholen: het Avicenna College, Het Open Venster en het Zuider Gymnasium. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
4291 stemmen