Tractor voor de skyline van Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Tractor voor de skyline van Rotterdam. © Milan Rinck

Miljoenen naar ambitieus Rotterdams voorbeeldproject voor toekomst van de boeren

De Rotterdamse regio is het terrein van een ambitieus voorbeeldproject voor de toekomst van de boeren en de natuur in Nederland. Landbouwminister Schouten en de gemeente Rotterdam steunen de plannen. De Nationale Postcodeloterij steekt er miljoenen in.

 1. Waar in de Randstad klinkt de proteststem het luidst?
  PREMIUM

  Waar in de Randstad klinkt de protest­stem het luidst?

  In een serie verhalen in aanloop naar de verkiezingen kijkt Josse de Voogd als geograaf naar de Randstad. Dat is niet één gebied, wat vaak wordt beweerd. Het is een enorm gebied met grote verschillen. Bijvoorbeeld in proteststemmen op PVV, Forum voor Democratie, SP, Denk. In een deel van de Randstad zijn het er veel, in een ander deel weinig. Hoe komt dat? Vandaag deel 2 van de serie: Waar klinkt de proteststem het luidst?
 2. Deze buurtsuper verkoopt alleen producten met een verhaal: ‘Wij geloven dat het anders kan én moet’
  PREMIUM

  Deze buurtsuper verkoopt alleen producten met een verhaal: ‘Wij geloven dat het anders kan én moet’

  Het platteland naar de stad halen. Dit voorjaar opent Boergondisch Rotterdam: een buurtsuper (met restaurant) die uitsluitend producten verkoopt met een verhaal, onder andere uit de Hoeksche Waard. ,,Voor mensen met geitenwollensokken tot sneakers. Gezonde voeding moet de basis zijn boven alle rommel die te koop is in het huidige voedsellandschap. Wij geloven dat het anders kan én moet.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam