Volledig scherm
Entree van de Hollywood Music Hall. Inzet: Fred Diaz. © Archieffoto's AD.

Miljoenenschuld voor Hollywood Music Hall

De Belastingdienst heeft 8 miljoen euro tegoed van de Hollywood Music Hall, de beroemde discotheek die afgelopen zomer failliet ging. Volgens het verslag van de curator heeft uitbater Fred Diaz ten tijde van de ondergang  faillissementsfraude gepleegd door geld weg te sluizen naar een eigen bv.

Diaz sloot de zaak in het Rotterdamse centrum vanwege de teruglopende belangstelling voor de discotheek, die ooit 10.000 bezoekers per weekeinde trok.

De Belastingdienst rook voor het door Diaz aangevraagde faillissement al onraad en stelde een onderzoek in naar de in zijn ogen 'ondeugdelijke administratie'. Tussen 2008 en 2011 zou Diaz ruim 4,8 miljoen euro te weinig aan belasting hebben betaald. Het bedrag is na verder onderzoek over de periode daarna opgelopen tot 8 miljoen euro, zegt curator Jeroen Princen van kantoor Ploum Lodder Princen.

Aansprakelijk
Omdat er bij de Hollywood Music Hall niets meer te halen is, wordt Diaz mogelijk persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de miljoenencliam, zegt Princen.

Volgens de curator heeft Diaz ook geld aan het faillissement onttrokken door een huurschuld in natura te betalen. De inventaris ter waarde van 120.000 euro kwam hiermee in handen van een andere exploitatiemaatschappij van Diaz.

Diaz bestrijdt de bevindingen van de curator. 'Ik ben in gesprek met de belastingdienst. Ik ga ervan uit dat de misverstanden op korte termijn worden opgelost.'

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam