Een vliegtuig van Transavia stijgt op vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport, met op de achtergrond de hoogbouw van Rotterdam.
Volledig scherm
Een vliegtuig van Transavia stijgt op vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport, met op de achtergrond de hoogbouw van Rotterdam. © ANP

Minder verstoorde vluchten vanaf Rotterdam

Het aantal vertraagde of geannuleerde vluchten op Rotterdam The Hague Airport is sterk afgenomen. In het eerste kwartaal van dit jaar werden 380 passagiers de dupe van in totaal acht verstoorde vluchten. Dat is minder dan de helft in dezelfde periode een jaar eerder.

,,Daarbij moet wel worden aangetekend dat in de eerste drie maanden van dit jaar minder vluchten plaatsvonden dan in 2017. Het zijn er naar verwachting vierhonderd minder'', zegt Suzanne van Duijn van AirHelp, waar de cijfers vandaan komen. ,,Maar het blijft een mooie afname.''

Vertraagde vlucht

AirHelp is een claimbureau dat passagiers helpt om een vergoeding te ontvangen na een vertraagde, geannuleerde of omgeboekte vlucht. Uit cijfers van het jonge bedrijf blijkt ook dat de dinsdag de beste dag is om te vliegen. Op die dag bestaat de minste kans op een vertraagde of geannuleerde vlucht. De drukste dag op Rotterdam The Hague Airport was tot nu toe zondag 18 februari.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam