De boa’s van de RET kunnen zelf de identiteit van overtreders vaststellen en hoeven niet meer te wachten op de politie.
Volledig scherm
PREMIUM
De boa’s van de RET kunnen zelf de identiteit van overtreders vaststellen en hoeven niet meer te wachten op de politie. © Robin Utrecht

Minder werk voor politie dankzij extra bevoegdheid boa's: ‘Dit scheelt duizenden uren werk’

Opsporingsambtenaren bij gemeenten, natuurorganisaties, milieudiensten en ov-bedrijven mogen van de politie voortaan zelf de identiteit van overtreders controleren of ze daarvoor naar het bureau brengen. Een proef met deze extra bevoegdheid voor boa’s bij de RET is geslaagd. Het scheelt escalaties en een berg werk voor zowel politie als stadsvervoerder.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam