Volledig scherm
Langs het strandje aan de Oude Maasoever in Barendrecht zijn allemaal rotsblokken gestort. © EVB

Mini-strandje Oude Maas ligt plots vol met rotsblokken

De vaste bezoekers van het recreatiegebied bij de Oude Maas in Barendrecht hebben het waarschijnlijk al gemerkt. Het geliefde mini-strandje blijkt zeer recent plotseling te zijn volgestort met een grote massa rotsblokken. Daardoor is een (stiekeme) duik nemen of zonnebaden tijdens de warme dagen deze week ineens een lastig verhaal geworden.

De fractie van Echt voor Barendrecht (EVB) heeft opheldering gevraagd bij het college van burgemeester en wethouders. De oppositiepartij wil onder meer weten wat de reden is van de ingreep en hekelt ook het gebrek aan communicatie daarover.

EVB-voorman Lennart van der Linden wil weten waarom en door wie het strandje is volgestort. ,,De ingreep heeft een mooi stukje recreatiegebied verpest. Ik vraag me af of het ook minder rigoureus had gekund, zodat het strandje nog wel zijn recreatiewaarde had kunnen houden.’’

Regi Blinker 

Het strandje bij de Oude Maas is een verleidelijke zwemplek. Hoewel zwemmen vanwege sterke stroming gevaarlijk én verboden is, gebeurt het toch wel eens. 

Vorig jaar werd het idyllische plekje tussen het pannenkoekenhuis en het monument van de voormalige Barendrechtse brug nog door oud-Feyenoord-voetballer Regi Blinker geroemd als ‘het mooiste plekje van Barendrecht’. Dat deed hij in een gesprek met tv-maker Harry Vermeegen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam