Volledig scherm
De Heinenoordtunnel. © ANP

Minister: Flitsboetes A29 waren wél terecht

Automobilisten die zijn geflitst in een bocht voor de Heinenoordtunnel moeten hun boetes tóch betalen. Dat schrijft minister Grapperhaus (Justitie, VVD) aan de Tweede Kamer.  Volgens de bewindsman blijkt uit nieuwe meetgegevens dat de flitscamera bij hectometerpaaltje 14.7 wel degelijk voldoet aan alle wettelijke eisen.

Tientallen weggebruikers die op A29 bij Heinenoord een flitsboete kregen stapten naar de rechter. Ze deden dat omdat het Openbaar Ministerie (OM) de boetes toch niet wil kwijtschelden, ondanks dat één bezwaarmaker door de rechter in het gelijk is gesteld.

De bezwaarmaker stelde dat bij het bewuste hectometerpaaltje een kromming zit in de weg waardoor de snelheidsmeting niet zuiver is. De rechter, die zelf de meting ter plaatse liet verrichten, nam die stelling over en schold de bekeuring van 113 euro kwijt. Het verzoek van het OM om een hoger beroep werd vervolgens afgewezen. Die uitspraak geeft tientallen bestuurders het vertrouwen dat ook zij hun bekeuring kunnen terugkrijgen, meldden ze eerder aan deze krant.

Door de nieuwe meetgegevens, die zijn uitgevoerd door het Nederlands Meetinstituut in opdracht van het OM, is de kans dat de bezwaarmakers gelijk krijgen bij de rechter aanzienlijk geslonken.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5229 stemmen