Volledig scherm
De Islamitische Universiteit van Europa in de Rotterdamse wijk Blijdorp. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Minister neemt Islamitische Universiteit Rotterdam bevoegdheid af

Minister Ingrid van Engelshoven heeft de bevoegdheid van de Islamitische Universiteit van Europa ingetrokken. De school in Rotterdam kreeg eerder dit jaar drie maanden de tijd om te bewijzen dat het bestuur en de financiën wél deugden. Als dat niet lukte, zou Van Engelshoven het recht tot het verstrekken van hbo-diploma’s laten vervallen. Dat is nu gebeurd. 

De school ging ten onder aan een lange lijst met problemen. Miljoenenfraude, ruzies, een sfeer van achterdocht, bestuurlijke chaos en grote financiële problemen: het ging al een tijd niet zo goed met de islamitische hogeschool aan de Rotterdamse Statenweg, die zo’n honderd studenten telt. Onbetaald personeel stapte naar de rechter. Er was in februari een uitweg indien de school zich verzette en een financier vond, maar het bleef te stil.

De islamitische school heeft geen verbetering getoond en daarom wordt de bevoegdheid ingetrokken. Deze zeldzame maatregel maakt voor de failliete en opgedoekte school weinig meer uit, maar dit betekent dat ook een doorstart niet zomaar kans meer maakt. 

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8020 stemmen