Mishandelde ezel Piet (9) komt terug naar huis dankzij zijn nieuwe maatje Anton

videoDe mishandelde ezel Piet (9) werd maanden geleden naar stichting Ezelwelzijn in Zwinderen gestuurd. Om heropgevoed te worden en als dat niet zou lukken, zijn oude dag te slijten. Een wonder gebeurde. Het ontheemde dier vond voor het eerst in zijn leven een maatje, Anton (7). Nu keert Piet terug naar Oud-Beijerland, én: zijn vriend mag mee.

Quote

Dit is geweldig. Hij herkent me nog. Wat een goedzak zeg

Simone Leemberg, Stichting Ezelwelzijn

Als Marijke Hofmeester en Simone Leemberg de trailer in de verte tussen de bomen door aan zien komen rijden, beginnen de vier ezels in de wei luid te balken. ,,Ze voelen het aan. Ja meiden, daar komen ze. Pietje komt naar huis!’’ roept Leemberg terwijl Hofmeester haar zenuwen in bedwang probeert te houden. Ze rent naar de dijk om de weg naar de wei te wijzen. 

Wanneer de twee medewerkers van Ezelwelzijn het terrein oprijden en de trailer opengaat, worden de twee dieren emotioneel begroet. Een onherkenbare Piet stapt zonder enige twijfel de trailer uit. En dan wordt er stevig geknuffeld. ,,Dit is geweldig. Hij herkent me nog’’, zegt Leemberg. Anton tuurt vanuit de trailer nog even om zich heen, twijfelt, maar durft dan ook uit de wagen te stappen. ,,Dag Anton, welkom in de Hoeksche Waard. Wat een goedzak zeg.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam