Volledig scherm
Vierentwintig mensen werden in de boeien geslagen. © Politie

Mishandeling, wapens en openbare dronkenschap tijdens levendige uitgaansnacht in Rotterdam-Centrum

Verboden wapenbezit, zware mishandeling en openbare dronkenschap. Het was zaterdag weer een levendige uitgaansnacht in het centrum van Rotterdam. Vierentwintig mensen werden in de boeien geslagen. Hierbij kwamen ook nog eens een vuurwapen en een stroomstootwapen boven water.

Een  twintigjarige vrouw uit Vlaardingen raakte ernstig gewond aan haar gezicht toen er een glas naar haar werd gegooid ineen café aan de Meent. Een twintigjarige vrouw uit Krimpen aan den IJssel is aangehouden en zit nog vast. 

Bij een horecagelegenheid aan de Kruiskade was een groep mannen al knokkend op straat beland. Omdat agenten vermoedden dat een van hen een vuurwapen bij zich had, werd de auto waarin ze wilden wegrijden doorzocht. De bestuurder en twee inzittenden werden gefouilleerd. Onder de achterbank bleek inderdaad een vuurwapen te liggen. Het drietal, mannen tussen de 23 en 28 jaar jaar uit Oud-Gastel en Zwijndrecht, is aangehouden zit nog vast.

Stroomstootwapen en vlindermes

Bij onenigheid tussen automobilisten op de Meent, kregen agenten een melding dat een van de bestuurders in het bezit zou zijn van een pistool. De bestuurder werd gefouilleerd en bleek geen pistool, maar wel een stroomstootwapen bij zich te hebben. Een 28-jarige man uit Alphen aan de Rijn is aangehouden.

Een 25-jarige man die het in een café aan het Stadhuisplein te bont had gemaakt en was buitengezet, zorgde buiten nog voor de nodige overlast. De politie was er snel bij en fouilleerde de man omdat het vermoeden bestond dat hij een mes bij zich had. Het bleek om een vlindermes te gaan. Ook hij werd aangehouden en zit nog vast.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. Niet alle schepen zijn voorbestemd om de woeste baren te overwinnen
  PREMIUM
  Rotterdam van Toen

  Niet alle schepen zijn voorbe­stemd om de woeste baren te overwinnen

  Redacteuren Priscilla van Agteren en Marcel Potters blikken elke week terug op het Rotterdam van vroeger. Deze week: niet alle schepen zijn voorbestemd om de woeste baren te overwinnen. De Jos Vranken was ooit een Duitse raderstoomboot. In Rotterdam werd het schip een bekend gezicht aan het Noordereiland, waar ze jarenlang dobberde als drijvend kantoor, winkel en tankstation voor de binnenvaart.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
7762 stemmen