Volledig scherm
Een eerdere editie van de Mode Marché in museum Boijmans Van Beuningen. © Jan de Groen

Mode-evenement in De Wasserij voormalig Bergwegziekenhuis

Mode Marché is terug. Het evenement voor fashionista’s is op zondag 1 oktober de oude Wasserij van het Bergwegziekenhuis in Rotterdam Noord.

De Wasserij moet de komende jaren uitgroeien tot een modehotspot. Mode Marché is het eerst mode-evenement dat plaatsvindt in het in onbruik geraakte pand.

,,We bouwen de hal voor die dag om tot een modewalhalla”,vertelt initiatiefnemer Esmé de Smit. ,,Er zijn stylisten, modeshows, er komt een bh-fluisteraar en nog veel meer.” Mode-ontwerpers verkopen er hun kleding, accessoires en monstercollecties

De Smit is tien jaar geleden begonnen met Mode Marché, dat steeds op een andere locatie werd gehouden. ,,We hebben alle kunstinstellingen gehad: Boijmans, de Kunsthal, het Maritiem Museum. Anderhalf jaar geleden besloot ik te stoppen omdat de verrassing er een beetje af was. Maar de hal van De Wasserij is schitterend.”

De Stichting Kunst Accommodatie Rotterdam (SKAR) verbouwt het pand de komende jaren om de vestiging van tientallen modebedrijven mogelijk te maken. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9440 stemmen