Volledig scherm
Forensisch medewerkers van de politie doen onderzoek op een balkon in de Stationsstraat in Schiedam. Op die plek is een stoffelijk overschot van een pasgeboren baby gevonden. © ANP

Moeder 'balkonbaby’ moet één jaar cel in voor verbergen dood kindje

De Rotterdamse rechtbank heeft vandaag Wasiefa R. (20)  uit Schiedam veroordeeld tot een jaar cel voor het verborgen houden van het lichaam van haar dode baby. De jonge vrouw was zwanger zonder dat iemand daarvan wist. Ook haar moeder en broer met wie zij in een huis woonde, wisten het niet.

Ze heeft het kind in de woonkamer alleen ter wereld gebracht en verklaard dat het kindje al dood was toen ze het beetpakte. Vervolgens heeft ze het lichaam in een vuilniszak gestopt en op haar balkon voor iedereen verborgen gehouden. Haar moeder heeft de dode baby uiteindelijk op 7 april 2018 gevonden.

Wasiefa R. moet zich verplicht laten behandelen voor haar psychische problemen. Ook moet ze haar urine laten testen, zodat op tijd kan worden opgemerkt als ze eventueel weer zwanger raakt. Als ze zich niet aan de voorwaarden houdt, moet ze opnieuw de cel in. De celstraf die de rechtbank heeft opgelegd is ongeveer gelijk aan de tijd dat Wasiefa in voorarrest zat. Haar behandeling begint nog dit jaar.

Overleden

Het OM vervolgde de vrouw ook voor het om het leven brengen van de baby of het hulpeloos achterlaten van het kind. Daarvan wordt ze vrijgesproken. Het is niet komen vast te staan dat het kindje nog leefde toen het werd geboren. Daaruit volgt dan ook dat niet vaststaat dat het kindje door toedoen van de moeder is overleden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9749 stemmen