Volledig scherm
Onderzoek bij de woning aan de Mathenesserdijk. © MediaTV

Moeder die haar baby ombracht vijf jaar de gevangenis in

De 33-jarige vrouw die vorig jaar april haar zeven maanden oude zoontje doodde, heeft een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd gekregen. Tegen haar was zes jaar geëist. Het kindje werd dood aangetroffen in een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam-West. 

De Rotterdamse van Italiaanse afkomst moest zich twee weken geleden voor de rechtbank verantwoorden voor doodslag. Ze had bekend dat ze een kussen op het hoofd van haar zoontje had gedrukt, net zo lang tot hij niet meer ademde. Wat bracht de vrouw er toe? Een dna-test met een verrassende uitkomst veroorzaakte de fatale dag kortsluiting in het hoofd van de moeder. De vrouw had al de nodige problemen toen ze doordraaide. Ze voelde zich niet thuis in Nederland, had nauwelijks vrienden en de relatie met haar man had deukjes opgelopen. 

In 2016 kreeg ze een buitenechtelijke relatie, maar die beëindigt ze toen ze zwanger bleek te zijn. Ze ging er vanuit dat haar vaste partner de vader was. Het stel had al een zoon. De vrouw hoopte dat een tweede kind hun relatie zou de redden. Maar de verdachte begon te twijfelen over wie de vader van haar baby zou zijn. Ze liet een dna-test doen. De uitkomst kwam keihard binnen. Het bleek dat niet haar vaste partner de vader was. 

Haar wereld stortte in. Ze pakt een kussen en smoorde daarmee haar slapende zoontje, die ze vlak daarvoor nog de fles had gegeven. Het drama werd bijna nog heftiger. Want de moeder probeerde daarna zelfmoord te plegen met een riem. Dat mislukte waarna en ze het huis uit vluchtte. Een motoragent hield haar later die dag aan op de Maashavenkade.

De officier van justitie sprake twee weken geleden van tragedie. ,,Voor het slachtoffer en de nabestaanden, maar ook voor de verdachte. Zij heeft in een vlaag van verstandsverbijstering haar kind gedood. Dat moet ze de rest van haar leven met zich meedragen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8020 stemmen