Moeder in verpleeghuis verrast met bezoek via een hoogwerker: ‘Mijn moeder mist mij en ik mis haar’

Alle verpleeghuizen zijn vanwege het coronavirus op slot voor bezoekers. Wat als je toch even je familie wil zien? Dochter Nathalie Boudewijn steeg naar grote hoogtes en bracht vandaag haar moeder via een hoogwerker een bezoek.

Een dochter wordt met een hoogwerker omhoog getakeld zodat ze door het raam haar moeder even kan zien in een verpleeghuis. Verpleeghuis Rijckehove in Capelle.
Volledig scherm
Een dochter wordt met een hoogwerker omhoog getakeld zodat ze door het raam haar moeder even kan zien in een verpleeghuis. Verpleeghuis Rijckehove in Capelle. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Op het plein voor woonzorglocatie Rijckehove in Capelle aan den IJssel staat een hoogwerker. Niet om werkzaamheden uit te voeren, maar om een dochter voor eventjes te herenigen met haar moeder in het verpleeghuis. Dochter Nathalie Boudewijn (39) uit Krimpen aan de Lek zwaait. Daar op de derde verdieping verblijft op de revalidatieafdeling sinds een aantal weken haar moeder, die moet herstellen van een lelijke val. Drie breuken in haar bekken plus bij haar borstbeen. ,,Ze heeft eerst nog een week thuis rond geschuifeld. Om dit te voorkomen. Zo erg zag ze ertegen op om naar het ziekenhuis en een verpleeghuis te moeten.’’

Boudewijn regelde dat haar moeder Vera de Deugd (73) vanuit haar woonplaats Rotterdam naar een revalidatieplek in Capelle kwam. ,,Ik werk hier in de buurt. Zo kon ik makkelijk iedere dag op bezoek komen. Soms ging ik zelfs twee keer per dag even langs.’’ Dat gaat niet meer, sinds vorige week werd besloten dat de deuren van alle verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen voor ouderen op slot moeten. Volgens het kabinet is deze maatregel nodig omdat ouderen zeer kwetsbaar zijn voor de corona-uitbraak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam