Orlando Boldewijn.
Volledig scherm
Orlando Boldewijn. © Privéfoto

Moeder Orlando strijdt voor gerechtigheid

Bij de familie van Orlando Boldewijn uit Rotterdam groeit steeds sterker het vermoeden dat de dood van de jongen niet zal worden opgehelderd. Dat gevoel is vooral gebaseerd op het feit dat het onderzoek - bij het NFI - is vertraagd.

Ook zit het Orlando’s moeder dwars dat ze nog steeds niets van de politie over het sectierapport te horen heeft gekregen. ,,Vanwege het onderzoek, blijven ze maar zeggen’’, reageert ze. Orlando kwam begin dit jaar onder mysterieuze omstandigheden om het leven na een seksdate met Hagenaar Roy B. (27). De man is verdachte in de zaak, maar loopt vrij rond. De politie heeft te weinig bewijs om hem achter de tralies te zetten.

Nu, een half jaar na Orlando’s dood, hield zijn moeder het niet langer vol. Ze moest stoom afblazen en deed dat gisteren op Facebook met een even strijdvaardige als emotievolle boodschap.

,,Ik heb in jouw kamer zitten hopen dat je aan zou komen lopen en de nachtmerrie ten einde zou zijn, maar diep in mijn hart wist ik dat je niet terug zou komen. Roy B. wist dat ook’’, schrijft ze. Maar ook: ,,Dit verhaal stopt niet met het afsluiten van het onderzoek. Er zal gerechtigheid komen. Hoe dan ook.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam