Volledig scherm
Tussen de planten naast het Nieuwe Luxor theater staan roze bloemen en een kaarsje. © AD

Moeder van dode baby Rotterdam komt uit Azië

De moeder van de baby van wie 3 augustus het stoffelijk overschot in een plastic zak werd gevonden in een plantenbak in Rotterdam, is oorspronkelijk afkomstig uit Azië. Dat is vanavond bekend gemaakt in het misdaadprogramma Opsporing Verzocht.

De afkomst van de moeder is vastgesteld na dna-onderzoek. Het is op dit moment nog niet duidelijk waar precies in Azië. De politie hoopt na aanvullend onderzoek hier meer over te kunnen zeggen. ,,De moeder kan gewoon in Nederland wonen,’’ zegt politiewoordvoeder Sandra van der Hoogt, ,,Maar haar roots liggen in Azië.’’

Inmiddels is aan de hand van forensisch onderzoek vast komen te staan dat de baby, een jongetje, op 24 juli al niet meer in leven was. De zak met daarin de baby is 29 juli al door een voorbijganger in de plantenbak gezien, maar er werd door de passant geen acht op geslagen. Een vrouw die haar hond uitliet, ontdekte het lichaampje op 3 augustus.

Volgens Van der Hoogt is sprake geweest van een voldragen zwangerschap en heeft het er alle schijn van dat de moeder zonder professionele hulp is bevallen. De woordvoerder zegt niet uit te sluiten dat de gezochte vrouw tot het personeel van een cruiseschip behoort dat afgelopen zomer in de Rotterdamse haven heeft gelegen.

De politie vraagt mensen die een vermoeden hebben wie de Aziatische vrouw is die voor 24 juli hoogzwanger was en zonder reden geen baby heeft, zich te melden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam