Volledig scherm
De Wolphaertsbocht in Rotterdam waar de dode baby werd gevonden. © AD

Moeder van gedode baby Rotterdam aangehouden

UpdateDe moeder van de baby die twee weken geleden na mishandeling overleed in het ziekenhuis in Rotterdam, is vanochtend aangehouden.

Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de baby. Ze zou het kind ook zelf hebben mishandeld. De 26-jarige vriend van de vrouw was al eerder aangehouden.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vanmiddag bekendgemaakt. Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Rotterdam. Haar baby was een jongetje van tien maanden oud. In het gezin woonden nog drie jonge kinderen. Zij zijn na de aanhouding van de man al direct op een voor hun veilige plaats ondergebracht.

Mishandelingen
Ook zij zouden vermoedelijk ook slachtoffer van mishandelingen zijn geworden, zo is uit onderzoek gebleken. De vrouw wordt donderdag aan de rechter-commissaris voorgeleid. De voorlopige hechtenis van de vriend van de vrouw is vorige week met dertig dagen verlengd.

Het gezin was bekend bij de gemeentelijke hulpverleningsinstantie Bureau Frontlijn. Dat zou het Wijkteam Tarwewijk niet op de hoogte hebben gesteld van de situatie bij het gezin, zo bleek eerder. De Inspectie jeugdzorg besloot onlangs onderzoek te doen naar hoe de hulpverlening in deze zaak heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
4214 stemmen