Volledig scherm
Een lasser werkt in 2015 aan de giek van een historisch schip aan de Oude Haven. © Jan de Groen

Moet de historische werf De Koningspoort nou dicht of niet?

Grote onduidelijkheid op de historische scheepswerf De Koningspoort bij de Oude Haven in Rotterdam. De stichting die de werf uitbaat, heeft te horen gekregen dat de sleutel op 1 mei moet worden ingeleverd bij de gemeente, maar de gemeente Rotterdam weerspreekt dat. 

,,Ons is te verstaan gegeven dat een ambtenaar de sleutel komt halen, zegt Chris van der Meulen van de Stichting Tijdelijk Beheer Koningspoort (STBK). ,,Ik weet ook niet wat er aan de hand is. Ik word er duizelig van.”

De woordvoerder van wethouder Saïd Kasmi zegt dat juist is afgesproken dat de stichting nog een jaar de tijd krijgt om een plan te maken voor de historische scheepswerf. ,,Met als doel dat de werf zelfstandig wordt.”

Tot 2017 viel de werf onder het Maritiem Museum. Nadat het museum de werf afstootte, nam STBK het beheer over. Voor anderhalf jaar was de bedoeling. In de tussentijd moest een plan gemaakt worden voor de toekomst. 

De stichting heeft op 18 april te horen gekregen dat de werf per 1 mei dicht gaat, omdat de werf geen culturele instelling zou zijn en omdat de ontwikkelingen in de buurt te veel onzekerheid zouden brengen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam