Jeannette Zoon en echtgenoot Hans. Zij is nierpatiënt, hij diabeet. Een coronapas zou hen helpen hun leven zo normaal mogelijk te leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeannette Zoon en echtgenoot Hans. Zij is nierpatiënt, hij diabeet. Een coronapas zou hen helpen hun leven zo normaal mogelijk te leiden. © Archieffoto Frank de Roo

Moet iemand anders verplicht een coronacheck doen, zodat nierpatiënt Jeannette (60) veilig de deur uit kan?

pollZe moest vandaag naar het Maasstad Ziekenhuis voor een controle. Jeannette Zoon heeft een nier die amper functioneert, al heeft ze gelukkig nog weinig fysieke klachten. Ze is het opgewekte type: ,,Ik pluk de dag.” Een coronabewijs zou haar bij dat levensmotto, maar ook al die anderen met een kwetsbare gezondheid, zeker helpen.

  1. Appartementencomplex kampt met wateroverlast na aanleg glasvezelkabels: ‘Het is gewoon een drama’
    PREMIUM

    Appartemen­ten­com­plex kampt met waterover­last na aanleg glasvezel­ka­bels: ‘Het is gewoon een drama’

    Zijn voortkabbelende leventje in het doorgaans zo rustige appartementencomplex staat op zijn kop. Sinds er een gat voor glasvezelkabels is geboord in het gebouw, loopt er grondwater de kelder in. Jan van der Poel heeft er slapeloze nachten van, vooral ook omdat kortsluiting op de loer ligt. Meerdere keren per dag loopt hij naar beneden om poolshoogte te nemen bij ‘het gat’.
    Klaaswaal

In samenwerking met indebuurt Rotterdam