Monteurs redden verstandelijk beperkten uit bus: ‘We hoorden ze krijsen en huilen’

VIDEOEen busje met daarin inzittenden met een verstandelijke beperking is vanochtend bij een eenzijdig ongeluk in Barendrecht op zijn kant terecht gekomen. Van de zeven inzittenden is een persoon naar het ziekenhuis gebracht. 

Het ongeluk gebeurde op de rotonde van de Kilweg met de Carnissebaan. Chris Schroevers  (27) en zijn collega  Martin Crul (39) hebben het niet zien gebeuren, maar kwamen wel gelijk in actie toen ze het busje op z'n kant zagen liggen. 

Lees verder onder de foto. 

Het busje kwam vanochtend bij een eenzijdig ongeval op zijn kant terecht.
Volledig scherm
Het busje kwam vanochtend bij een eenzijdig ongeval op zijn kant terecht. © MediaTV
Chris Schoevers (links) en Martin Crul (rechts) haalden de verstandelijk gehandicapten één voor één uit het voertuig.
Volledig scherm
Chris Schoevers (links) en Martin Crul (rechts) haalden de verstandelijk gehandicapten één voor één uit het voertuig. © MediaTV

,,Het leek alsof dat busje er al een tijdje lag‘’, vertelt Schroevers, net als Crul hoofdmonteur bij Carglass. Ze wisten wat hen te doen stond toen ze de inzittenden hoorden krijsen en huilen. Alle deuren zaten op slot. We hebben daarom de achterruit van het busje ingeslagen, waarna ik naar binnen ben geklommen om de autosleutels te pakken en daarmee van buitenaf de deuren te kunnen openen.‘’

Schroevers en Crul haalden de verstandelijk gehandicapten één voor één uit het voertuig. ,,Eén van hen hing boven in de bus in de veiligheidsgordel en die hebben we losgesneden‘’, gaat Schoevers verder.  ,,Eén van de inzittenden is licht gewond geraakt. Die zat aan de kant waarop de bus kwam te liggen. Vermoedelijk is het slachtoffer met zijn of haar hoofd tegen de ruit gekomen.  De chauffeuse, een jonge vrouw,  verkeerde volgens ons in shock. Ze zei niks en leek amper aanspreekbaar.‘’

Tijdens het ‘heldenwerk’ van de twee medewerkers van Carglass in Capelle aan den IJssel kwam een traumaheli naar de onheilsplek, maar die bleek niet nodig. De lichtgewonde passagier werd met een ambulance voor controle meegenomen. Crul en Schroevers gingen na hun reddingsactie gewoon weer aan het werk. 

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht. 

Het busje kwam vanochtend bij een eenzijdig ongeval op zijn kant terecht.
Volledig scherm
Het busje kwam vanochtend bij een eenzijdig ongeval op zijn kant terecht. © MediaTV

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam