Herdenking bij het monument 'Verwoeste stad' van Zadkine op Plein 1940 in Rotterdam.
Volledig scherm
Herdenking bij het monument 'Verwoeste stad' van Zadkine op Plein 1940 in Rotterdam. © AD/Sanne Donders

‘Mooi zijn als supporters stilstaan
bij herdenking van bombardement’

Als Feyenoord komende zondag kampioen wordt, barst in Rotterdam een feest los dat zijn weerga niet kent. Tegelijkertijd herdenkt de stad op Plein 1940 het feit dat 77 jaar geleden het centrum van Rotterdam werd gebombardeerd. ,,Dat is een clash van twee uitersten’’, zegt directeur Jantje Steenhuis van het Stadsarchief Rotterdam.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Schoonpa bezocht familieleden en een terminale vriend in Turkije, en we hoorden urenlang niets
  PREMIUM
  column

  Schoonpa bezocht familiele­den en een terminale vriend in Turkije, en we hoorden urenlang niets

  Ik geloof niet zo in het bovennatuurlijke. Toch was ik er tijdens een vakantie in 2016 van overtuigd dat ik een spookhotel had geboekt. Midden in de nacht schrok ik wakker van een geluid. Slaapdronken en bevend van angst keek ik naar de deurklink. Op en neer, steeds sneller, als in een enge film. Zo snel als het kwam, zo snel was het ook weer voorbij. ,,Ook geesten worden moe’’, dacht ik opgelucht voordat ik weer in slaap viel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam