Volledig scherm
© ANP XTRA

Moordverdachte Jeroen O. in Pieter Baan Centrum onderzocht

De 29-jarige Jeroen O. uit Rotterdam die vast zit op verdenking van de moord op zijn plaatsgenoot Andro Reijme (47) moet in een psychiatrische kliniek worden onderzocht. Nabestaanden van het slachtoffer hebben zojuist te horen gekregen dat O. onlangs in het Pieter Baan Centrum is opgenomen.

Andro Reijme werd juni vorig jaar op klaarlichte dag in zijn woning aan de Joost van Geelstraat in Rotterdam doodgestoken. De verdachte zegt uit noodweer te hebben gehandeld. Over de toedracht is nog niets naar buiten gebracht. Het lijkt erop dat Reijme de fatale dag een inbreker in zijn woning betrapte.

De verdachte wordt verweten het slachtoffer twee keer met een mes in de borst te hebben gestoken. Hij komt daar niet onderuit, want kort na de gewelddadige gebeurtenis werd hij in de directe omgeving aangehouden. Jeroen O. had zich, met het bloed nog aan zijn handen, verstopt in de bosjes en werd daar door de politie uitgetrokken. Om geen sporen verloren te laten gaan werden zijn handen 'verpakt' in een grote papieren zak.

Jeroen O. wordt er tevens van verdacht twee dagen voordat Reijme werd doodgestoken in Rotterdam gouden sieraden van iemand te hebben gestolen.

Oom

In een eerdere pro-formazitting deed O.’s advocaat het verzoek aan de rechtbank de voorlopige hechtenis van zijn cliënt te schorsen zodat hij het proces in vrijheid zou kunnen afwachten. Als reden werd opgegeven dat O. oom was geworden.

,,Het is te betreuren dat een schorsingsverzoek wordt gedaan omdat meneer oom is geworden waar het gaat om iemand die dood is gestoken'', verwoordde de aanklager de gedachten van de nabestaanden. Het verzoek werd afgewezen.

Vanochtend was zowel de verdachte als zijn advocaat afwezig bij de tweede pro- formazitting. Nabestaanden kregen te horen dat het onderzoek naar de geestelijke omstandigheden van de verdachte naar verwachting half juni moet zijn afgerond. De volgende rechtszitting staat gepland half augustus. ,,Maar of de zaak dan inhoudelijk kan worden behandeld, waag ik te betwijfelen’’, sprak de officier van justitie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam