Motorrijder overlijdt na botsing met RET-bus tijdens politieachtervolging

update, videoEen 25-jarige motorrijder uit Ridderkerk is vanmorgen vroeg om het leven gekomen bij een ernstig ongeval op de Laan op Zuid in Rotterdam. Deze en een tweede motorrijder werden op dat moment achterna gezeten door de politie. Die volgde de motoren omdat ze met hoge snelheid reden. Ter hoogte van de 2e Rosestraat klapte een van de motorrijders achterop een RET-bus en overleed. De melding kwam rond half zes binnen bij de hulpdiensten.

Volledig scherm
Fataal ongeluk op de Laan op Zuid © MediaTV

De andere motorrijder kwam ten val en raakte niet ernstig gewond. Na een korte achtervolging te voet is hij aangehouden. De inzittenden van de RET-bus bleven ongedeerd. Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zat de bus niet vol, maar telde deze ‘enkele inzittenden’. De Laan op Zuid bleef de hele ochtend afgesloten in de richting van het Feyenoord-stadion. Het gaat om de doorgaande, rechte weg tussen de Erasmusbrug en de Kuip, waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval, samen met de Verkeersongevallendienst van de politie-eenheid Den Haag. ,,De politie-eenheid Rotterdam doet dat onderzoek niet zelf, omdat er nog onduidelijkheid is over de rol van de Rotterdamse politie bij het dodelijk ongeval’’, aldus een woordvoerster van het OM.

De woordvoerster kan niet zeggen of de motorrijders werden achtervolgd, omdat ze met hoge snelheid reden of dat ze zo hard reden, omdat ze op de vlucht waren voor de politie. ,,Ook dat is onderdeel van het onderzoek,’’ aldus de woordvoerster.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam