De ‘voormalige conciërgewoning’ is links van de poort naar het binnenterrein, waar de espressobar was gevestigd. Volgens Boijmans wil architect Houben dit deel van het monumentale Van der Steur-gebouw slopen.
Volledig scherm
De ‘voormalige conciërgewoning’ is links van de poort naar het binnenterrein, waar de espressobar was gevestigd. Volgens Boijmans wil architect Houben dit deel van het monumentale Van der Steur-gebouw slopen. © Bart Hoogveld

Museum Boijmans kraakt het ontwerp van architect Houben: ‘Dit steekt niet goed in elkaar’

Museum Boijmans Van Beuningen gaat niet akkoord met het ontwerp dat architect Francine Houben heeft gemaakt voor het pand. Met name de sloop van een deel van het vooroorlogse hoofdgebouw valt slecht.

  1. Geheimzinnige miljardair, knarsetandende burgemeester en veel ego's: het debacle Boijmans
    PREMIUM
    reconstructie

    Geheimzin­ni­ge miljardair, knarsetan­den­de burgemees­ter en veel ego's: het debacle Boijmans

    Hóe bestaat het dat een van de belangrijkste musea van het land, met een collectie ter waarde van 8 miljard euro, al jaren dicht is? En op zijn vroegst pas weer in 2029 opent? Dit is het ontluisterende verhaal over botsende ego’s, bestuurlijk onvermogen, een tandenknarsende burgemeester en een geheimzinnige Rotterdamse miljardair. ‘Dit gaat langer duren dan bij het Rijksmuseum in Amsterdam’.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam