Volledig scherm
Het oude V&D gebouw was in beeld voor een dependance van het Museum Boijmans van Beuningen. © ANP

Museum Boijmans Van Beuningen zet streep door dependance in oude V&D gebouw

Museum Boijmans Van Beuningen is er definitief niet in geslaagd de financiering rond te krijgen voor een dependance. Het oude V&D gebouw in Rotterdam-Zuid (Zuidplein) was daarvoor in beeld. Boijmans is de komende zeven jaar dicht voor een renovatie en asbestsanering.

Eerder gaf wethouder Saïd Kasmi al aan dat het niet ging lukken, maar museumdirecteur Sjarel Ex hield hoop. Het museum geeft nu aan verder te werken aan nieuwe plannen bij bestaande locaties en evenementen en brengt in 2021 de volledige collectie bijeen in het publiek toegankelijke Depot Boijmans Van Beuningen.

Quote

We hebben er alles aan gedaan om het mogelijk te maken

Sjarel Ex

 ,,Het was een droom voor het museum om op Zuid te mogen experimenteren op een eigen markante plek’’, aldus Sjarel Ex. ,,We hebben er samen met de partners alles aan gedaan om het mogelijk te maken en hadden het geweldig gevonden als het was gelukt. Helaas. We gaan verder met het creëren van nieuwe mogelijkheden om ‘proeftuinen’ voor de jonge generatie te realiseren.”

Het museum heeft nog steeds voornemens om tijdens de grootschalige renovatie en vernieuwing van het museumgebouw in het Museumpark op allerlei plekken in de stad in contact met het publiek te blijven. Dat wil het museum doen met bijvoorbeeld tijdelijke pop-up tentoonstellingen en projecten in wijken. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam